Spalarea parului

 

Poate pare banal, dar spalarea parului este un subiect care necesita o atentie foarte mare atat in salon, dar si acasa.Aproape toate problemele intampinate cu parul sau cu scalpul apar ca si o consecinta a spalarii incorecte a parului si a scalpului

  1. Scalp uscat
  2. Descuamari ale scalpului
  3. Par incarcat, imbacsit
  4. Exces de sebum
  5. Incurcarea parului
  6. Par care se umfla
  7. Electrizarea parului
  8. Par mat, lipsit de stralucire
  9. Degradarea parului in contact cu surse de caldura
  10. Mirosul neplacut al parului

spalarea parului

Ați văzut vreodată pe cineva care își spală părul la televizor și își freacă puternic mâinile în jurul capului? Ai senzatia ca daca folosesti unghiile te speli mai bine? Iar parul trebuie neaparat frecat energic in prosop?  Da? ….  te rog , nu mai face asta. 

Pentru o spalarea parului corecta trebuie urmati urmatorii pasi

  1. Se uda foarte bine parul, scalpul si va asigurati ca apa ajunge pe fiecare zona de scalp
  2. Samponul intr-o cantitate mica se distribuie uniform pe suprafata scalpului de cate ori este nevoie , 2-4 samponari pana cand scalpul se simte complet degresat si curat si se clateste bine. Doar la final se maseaza parul cu spuma creata de la radacini pana la varfuri. Scalpul se maseaza delicat cu sampon, nu folosim unghiile si nu se freaca scalpul sau parul. Acest lucru poate duce la agresarea scalpului, dar si al firului de par
  3. Balsamul/ masca se aplica intr-o cantitate mica, distribuita uniform pe lungimea firului de par. Daca doar punem masca si o lasam pe par 10-20 min , nu va avea niciun efect real. De aceea , se maseaza parul pe suvite pe toata lungimea pana la varfuri , pana acesta devine foarte moale, hidratat si nu se mai incurca. Doar in felul acesta se restabileste firul de par.
  4. Clatirea se face temeinic, de pe scalp pana la varfuri, eliminand 100% produsul din par. Impreuna cu jetul de apa, luam fiecare portiune a scalpului  si insistam si pe lungimea parului. Pentru a fi mai usor, puteti imparti parul in 4/6 sectiuni.

Parul isi restabileste structura , legturile interne si forma dupa uscarea lui. Pentru uscarea parului trebuiesc luati in considerare urmatorii pasi.

  1. Nu frecam parul cu prosopul.
  2. Nu tinem parul strans sau in prosop
  3. Este necesar un produs leave-in pentru restabilirea hidratarii si care va ajuta la inchiderea cuticulei
  4. Uscarea lui se face cu aerul la o temperatura medie de la radacina pana la varfuri
  5. Continua cu un styling potrivit tipului de par.
  6. Prindem parul lejer in fiecare noapte inainte de culcare.

Care este rolul fiecarei etape din spalarea parului?

Apa – deschide cuticula firului de par, o apa calduta va elimina  grasimea si rezidurile acumulate fara sa afecteze firul de par. Este recomandat ca apa sa fie mai degraba rece, decat calda sau fierbinte .

Samponul- este recomandat sa avem un pH 5,5.Un sampon cu un PH mai ridicat va fi mai agresiv pentru firul de par.Rolul acestuia este sa curate delicat scalpul si parul inlaturand astfel toate rezidurile. In alegerea samponului va prima intotdeauna nevoia scalpului, si abia dupa nevoia firului de par sau dorinta de stylinng

Balsam/Masca – este recomandat sa avem un pH 2,8-3,5 .Diferenta dintre cele 2 va fi de textura.  Rolul lor principal este de a  hrani firul de par si de a inchide cuticula firului de par. Cuticula firului de par de inchide atunci cand firul de par ajunge la un pH intre 4-5-5,5.

Aceste produse trebuie clatite 100%. Rezidurile ramase pe par se vor depozita in spatiul cuticular si vor incarca parul.

Sper ca acest articol să vă ajute! Si eu am parul fin si mi-as fi dorit  să am aceste informații mai devreme!  Dacă sunteți curioase despre produsele pe care le recomandam , urmati acest link –> produsele noastre

Vă invităm pe canalul YouTube Denisa Hazaparu unde puteți găsi conținut video  foarte folositor pentru ingrijirea parului..

One thought on “Spalarea parului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *